Beat-uri, Măsuri şi Fraze muzicale

Fara beat-uri, masuri si fraze muzicale, nu i-am mai spune muzica, ci zgomote. Cu ajutorul acestor structuri de organizare, muzica poate fi mai usor creata si inteleasa. Daca vrei sa incepi sa compui intr-un DAW propria ta muzica, iata in acest articol cateva notiuni elementare, pe care am incercat sa le explic in termeni cat mai putin tehnici, pentru a fi pe intelesul tuturor.

Acest articol nu se vrea a fi o incursiune in teoria muzicala, ci un ghid despre cum sa incepi sa faci si sa organizezi o melodie. Ce gasesti in urmatorul video, este crearea unui ritm simplu de muzica house de la zero, ce are ca scop introducerea elementelor de beatmasura si fraza muzicala, pentru a te ajuta sa incepi o melodie.

Nu te chinui sa faci fix cum am facut eu, e doar un model dupa care te poti ghida, insa lasa-ti imaginatia sa creeze. Asculta alte piese, asculta multa muzica, si incearca sa legi ce este in acest material, de ceea ce asculti; asculta beat-urile, masurile si frazele din alte piese, alte genuri muzicale; ele sunt acolo, uneori nu se aud atat de clar insa.

Incepe simplu, si apoi in functie de cum simti, complica si dezvolta. Nu incepe complicat ca te pierzi in dezordine. Asculta piese simple, pop, house, etc, si studiaza cum au fost ele facute, apoi poti trece si la genuri unde ritmul este mai complex. Cand creezi, e la fel: incepe simplu, fa o masura, apoi o fraza, apoi mai multe, apoi aranjeaza-le intre ele sa sune fain.

In continuare ai video-ul, si te astept cu un comentariu sau cu intrebari daca ai. Daca esti mai avansat, te rog sa imi scrii despre cum ai inceput sa faci muzica, si cum era cand invatai despre lucrurile acestea care azi ti se par simple.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Do You See?      
 

Vezi şi alte articole interesante…

Abonează-te la noutăţi! Primeşti acces instant la materialul
Cum să alegi interfaţa audio potrivită pentru tine!” (VIDEO + PDF)Nu trimit SPAM, şi te poţi dezabona oricând.