Compresia Dinamica – Side Chain

Pentru ca nu reusesc sa traduc acest termen – Side-Chain (poate inlantuire pe laterala? 🙂 – il voi folosi ca atare si voi explica în urmatorul video cum se poate folosi. Cand folosesti un compresor de dinamica in modul Side-Chain, acesta foloseste nivelul unui semnal de intrare pentru a determina cantitatea de compresie aplicata unui alt semnal ce trebuie comprimat dinamic.

Mixerele de DJ au acest tip de compresie pe intrarea de microfon – cand se vorbeste la microfon, nivelul muzicii scade automat, in functie de volumul semnalului ce vine de la microfon. Semnalul ce vine de la microfon este directionat catre SideChain-ul compresorului astfel incat, atunci cand vine semnal de la microfon, compresorul reduce nivelul muzicii. Asadar, cu nivelul unui semnal (de la microfon in acest caz), comandam nivelul altui semnal (muzica mixata de DJ).

In mod special, dar nu numai, in muzica trance auzi foarte des efectul unui asemenea compresor, cand kick-bass-ul controleaza restul sunetelor, in mod special pad-urile (sa zicem un sunet continuu de orga, note cu sustain lung) din fundal, sa scada ca nivel in prezenta kick-bass-ului.

In urmatorul video poti vedea cum sa faci asta in Cubase, desi metoda se poate aplica cu usurinta pentru orice alt DAW.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Do You See?      
 

Vezi şi alte articole interesante…

Abonează-te la noutăţi! Primeşti acces instant la materialul
Cum să alegi interfaţa audio potrivită pentru tine!” (VIDEO + PDF)Nu trimit SPAM, şi te poţi dezabona oricând.