Despre mine

"Muzica dă suflet universului, aripi minții, zbor imaginației, și viață la absolut totul.” ― Plato

3000
Abonați YouTube
106
Articole scrise
9341
Minute cărți audio editate
44
Melodii produse

“Muzica dă suflet universului, aripi minții, zbor imaginației, și viață la absolut totul.”

Plato

DESPRE MINE

Minele din Caraș-Severin nu se mai exploatează ca acum câteva zeci de ani… glumeam!! Nu despre astfel de “mine” este vorba 🙂 .

Numele meu este Armin Fatol, sunt fondatorul InregistrariAudio.ro.

Muzica mi-a plăcut de când eram mic pentru că parinții mei au ascultat multă muzică la acea vreme, și încă mai ascultă și azi. Tată-miu zice că am fost un băiat foarte ascultător – toată ziua stăteam și ascultam muzică : )).

În timp, am început să apreciez mult calitatea audițiilor, și având multă muzică, am ajuns să fac sonorizări la diverse petreceri – în afară de zilele de naștere ale prietenilor, cea mai veche sonorizare ce mi-o amintesc, a fost la reuniunea de la finalul clasei a VII-a.

Apoi am făcut un curs de DJ, și am început să lucrez la compozițiile mele, studiind acest domeniu al producției audio, ca autodidact.

Lucrez în Cubase și Adobe Audition, studiez pianul, chitara (acustică), un pic de tobe (mai nou, din 2018) și teoria muzicii, mă ocup de sonorizări la evenimente, înregistrez cărți audio, creez tutoriale și articole utile pe acest site pentru cine este interesat de acest domeniu al producției muzicale în home studio, dețin un minim de echipamente pentru producție audio, și îmi doresc ca și alții să îndrăznească să își înregistreze și să își producă propriile creații/compoziții, la o calitate cât mai mare, și cu bani cât mai puțini.

Mi se pare interesant faptul că de-a lungul anilor nu am (prea) renunțat la gusturile muzicale din trecut, ci am tot adaugat; astfel am ajuns să ascult multe feluri de muzică, și să le apreciez pe fiecare în felul său.

Mi-am dat seama că sound-ul este un element esențial pentru ca o muzică să placă cuiva – dacă asculți o piesă la prima audiție pe un sistem de sonorizare super tare, piesa fiind înregistrată la o calitate ireproșabilă, sunt șanse mult mai mari să îți placă acea muzică/piesă decât dacă asculți pe un boombox sau boxe ieftine de computer, sau chiar mai rău: pe laptop sau telefon.

Așa mi-am explicat de ce muzica foarte veche (ma refer la anii 1920 +/-) nu o prea pot asculta; o apreciez ca muzică, mai ales că pe vremea aia ca să faci o înregistrare trebuia să fii un foarte bun instrumentist, sau vocalist, dar… înregistrarile sunt de…
… de..sstul de vechi încât să nu le pot asculta cu placere :).

Iar muzica foarte nouă, deși în era loudness war-ului (pe terminate, să sperăm), sună destul de melodios și calitativ – exceptie făcând tonele de muzică nouă ce distorsionează chiar și la volum mic, având pretenția că sună mai tare dar de fapt sunând prost. Atat de prost încât nu aș asculta o melodie cu distorsiuni a doua oară. E o alegere personală :).

Hai să compunem piese super faine, pe care să le înregistrăm ca la carte, și să sune impecabil! Oricine în home studio poate face asta, dacă își dorește suficient de mult și e dispus(ă) să învețe și să experimenteze  lucruri noi.

Te salut, te aștept să te inscrii la MiniCursul de Cubase, și să îmi trimiți o melodie realizată de tine!

Armin

CU CE MĂ OCUP

…ai ajuns pe site-ul care trebuie! Pentru că pe inregistrariaudio.ro gasești tot mai multe articole gratuite în care am scris multe despre aceste lucruri, și am să scriu în continuare.

Chiar mai mult, te poți înscrie gratuit la MiniCursul de Cubase, și vei primi, pe lângă cele 6 lecții gratuite de Cubase, și e-mail-uri de fiecare dată când scriu câte un nou articol sau când am ceva de transmis comunității inregistrariaudio.ro.

Acestui site îi este asociat și un canal de YouTube pe pun tutoriale audio despre mixaje, despre Cubase, Adobe Audition, interviuri, echipamente de studio, home studio, masterizări, cursuri online de producție audio, diverse tutoriale, recenzi (review-uri) la echipamente de studio, și altele, ce țin de acest frumos domeniu al înregistrărilor audio.

Pagină încă în lucru

Acum lucrez la o melodie în Cubase. Când o finalizez, revin la site :).

Join Our Team
demo_image

Armin

Creative Director