Despre ce înregistrări audio este vorba aici??

Câteva cuvinte despre mine

Dacă cumva te întrebi…

  • Ce scule am nevoie pentru a face inregistrari audio de foarte mare calitate?
  • Cum pot face o melodie sa sune asa cum o am eu in minte?
  • Este posibil sa obtin inregistrari si mixaje la calitate profesionala, cu scule audio de “home studio”?
  • Ce ar trebui sa invat, pentru a compune, a inregistra, a mixa si masteriza muzica mea?
  • Ce software se foloseste pentru productie audio?

…ai ajuns pe site-ul care trebuie! Pentru ca pe inregistrariaudio.ro gasesti tot mai multe articole gratuite in care am scris multe despre aceste lucruri, si am sa scriu in continuare. Chiar mai mult, te poti abona la newsletter, si vei primi de stire pe e-mail de fiecare data cand scriu cate un nou articol sau cand am ceva de transmis comunitatii inregistrariaudio.ro.

Acestui site ii este asociat si un canal de YouTube pe care am pus cateva tutoriale audio despre mixaje, despre Cubase, Adobe Audition si altele ce tin de acest frumos domeniu al inregistrarilor audio.

Despre mine

Minele din Caras-Severin nu se mai exploateaza ca acum cateva zeci de ani… glumeam!! Nu despre astfel de “mine” este vorba 🙂

Numele meu este Armin Fatol, sunt fondatorul InregistrariAudio.ro.

Muzica mi-a placut de cand eram mic pentru ca parintii mei au ascultat multa muzica la acea vreme, si inca mai asculta si azi. Tata-miu zice ca am fost un baiat foarte ascultator – toata ziua stateam si ascultam muzica : )).

In timp, am inceput sa apreciez mult calitatea auditiilor, si avand multa muzica, am ajuns sa fac sonorizari la diverse petreceri – in afara de zilele de nastere ale prietenilor, cea mai veche sonorizare ce mi-o amintesc, a fost la reuniunea de la finalul clasei a VII-a.  Apoi am facut un curs de DJ, si am inceput sa lucrez la compozitiile mele, studiind acest domeniu al productiei audio ca autodidact.

Lucrez in Cubase si Adobe Audition, studiez pianul, chitara (acustica), un pic de tobe (mai nou, din 2018) si teoria muzicii, ma ocup de sonorizari la evenimente, inregistrez carti audio, creez tutoriale si articole utile pe acest site pentru cine este interesat de acest domeniu al productiei muzicale in home studio, detin un minim de echipamente pentru productie audio, si imi doresc ca si altii sa indrazneasca sa isi inregistreze si sa isi produca propriile creatii/compozitii, la o calitate cat mai mare, si cu bani cat mai putini.

Mi se pare interesant ca de-a lungul anilor nu am (prea) renuntat la gusturile muzicale din trecut, ci am tot adaugat; astfel am ajuns sa ascult multe feluri de muzica, si sa le apreciez pe fiecare in felul sau. Mi-am dat seama ca sound-ul este un element esential pentru ca o muzica sa placa cuiva – daca asculti o piesa la prima auditie pe un sistem de sonorizare super tare, piesa fiind inregistrata la o calitate ireprosabila, sunt sanse mult mai mari sa iti placa acea muzica/piesa decat daca asculti pe un boombox sau boxe ieftine de computer. Asa mi-am explicat de ce muzica foarte veche (ma refer la anii 1920 +/-) nu o prea pot asculta; o apareciez ca muzica, mai ales ca pe vremea aia ca sa faci o inregistrare trebuia sa fii un foarte bun instrumentist, dar… inregistrarile sunt de…
… de..stul de vechi incat sa nu le pot asculta cu placere 🙂.

Iar muzica foarte noua, desi in plina era a loudness war-ului, suna destul de melodios si calitativ – exceptie facand tonele de muzica noua ce distorsioneaza chiar si la volum mic, avand pretentia ca suna mai tare dar de fapt sunand prost. Atat de prost incat nu as asculta o melodie cu distorsiuni a doua oara. E o alegere personala :).

Hai sa compunem piese super faine, pe care sa le inregistram ca la carte, si sa sune impecabil! Oricine in home studio poate face asta, daca isi doreste suficient de mult si e dispus(a) sa invete si sa experimenteze  lucruri noi.

Te salut, te astept sa te inscrii la newsletter si sa imi trimiti o melodie realizata de tine!

Armin

Abonează-te la noutăţi! Primeşti acces instant la materialul
Cum să alegi interfaţa audio potrivită pentru tine!” (VIDEO + PDF)Nu trimit SPAM, şi te poţi dezabona oricând.