smartChord – tunner pentru chitară, direct pe smartphone

Am postat despre smartChord mai demult pe pagina de facebook, insa vreau sa notez si aici intr-un articol, poate mai ajuta pe cineva.

Cautam un tunner pentru acordat chitara, printre aplicatiile pentru smartphone, pe Google Play. Am gasit o aplicatie care in mod dubios imi cerea pentru instalare, acces la o gramada de functii ale telefonului, unele care dupa parerea mea nu au nicio treaba cu acordarea chitarei.

Inteleg ca aplicatia are nevoie de acces la microfon, pentru ca trebuie sa “auda” chitara ca sa iti afiseze tonul unde este acordata, insa nu am inteles de ce sa ii trebuiasca acces la camera web, sms, locatie, si alte chestii care nu sunt relevante pentru functia de acordare, si daca am retinut bine acea aplicatie era DOAR tunner, nimic altceva.

Asa ca am mai cautat, nu am instalat-o, si am dat de smartChord, care imi cerea acces doar la strictul necesar, era gratuita (are extra functii contra cost), si ofera si alte lucruri utile pentru un muzician sau instrumentist (acordor, metronom, cercul cvintelor, generator de ton, tranpsposer, acorduri si cum se prind ele pe chitara, progresii de acorduri, antrenor pentru ureche muzicala, si altele).

Se poate folosi pentru a acorda diverse instrumente cu coarde: chitara acustica, chitara acustica cu 12 corzi (double-six), chitara electrica, chitara bass, ukulele, banjo, dulcimer, bouzouki, cavaquinho, chitara clasica, mandolina, mandocello, etc.

Poate folosi acordaj standard sau poti alege dintr-o gramada de presetari de acordaj, sau poti chiar personaliza acordajul daca cumva ai de acordat un instrument muzical mai exotic sau poate chiar unul creat de tine. Sau poti schimba ca nota LA (A) sau nu aiba 440 Hz standard, ci alta frecventa.

Am zis hai sa o testez. Si acum vad intr-adevar ca am facut o alegere buna, sunt super multumit de ea. Recomand!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

What Do You See?      
 

Vezi şi alte articole interesante…

Abonează-te la noutăţi! Primeşti acces instant la materialul
Cum să alegi interfaţa audio potrivită pentru tine!” (VIDEO + PDF)Nu trimit SPAM, şi te poţi dezabona oricând.